Budi dio naše mreže
Izbornik

Nuncij Lingua obišao zagrebačku prvostolnicu oštećenu u potresu

Zagreb (IKA)

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u pratnji zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića obišao je u utorak, 5. svibnja zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor na Kaptolu. Kardinal Bozanić upoznao ga je s posljedicama potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka. 

Nakon obilaska nuncij Lingua je u izjavi za Hrvatski katolički radio istaknuo da je posjet katedrali i nadbiskupskom dvoru bio dirljiv te da ga je potaknuo na promišljanje. „Bio je to vrlo dirljiv posjet dvoru koji potiče na razmišljanje o sposobnosti čovjeka da izgradi lijepe građevine, ali i o krhkosti kojom gradimo i kojom živimo dok smo u Božjim rukama. Razmišljao sam o osjećajima koje su zasigurno proživjeli oni koji su se našli u tom trenutku ovdje, kao što je kardinal Bozanić“, rekao je nuncij Lingua.

Istaknuo je kako vjeruje „da će nam kriza koronavirusa pomoći da rastemo u poniznosti”. „Čovjek se osjeti uistinu nemoćno i jedino što možemo učiniti jest obnoviti svoje povjerenje u Stijenu koja se neće srušiti, a to je Bog. Nadamo se da će nam i ova tragedija koja je umnožila poteškoće koje svi proživljavamo na svjetskoj razini zbog krize s koronavirusom pomoći da rastemo u poniznosti i pouzdanju u Boga koji je Stijena koja se neće srušiti i čija ljubav nas nikad neće napustiti usprkos svemu“, zaključio je nuncij Lingua. U pratnji mons. Lingue bio je i drugi savjetnik Apostolske nuncijature mons. Janusz Stanislaw Blachowiak.