Budi dio naše mreže
Izbornik

Nuncij Suriani susreo se s Međureligijskim vijećem u Sjevernoj Makedoniji

Skoplje (IKA)

Apostolski nuncij u Republici Sjevernoj Makedoniji nadbiskup Luciano Suriani susreo se u srijedu 22. studenoga sa članovima Međureligijskog vijeća Sjeverne Makedonije u biskupskoj rezidenciji Vodno u Skoplju u organizaciji skopskog biskupa Kire Stojanova.

Međureligijsko vijeće čine poglavari Crkava i vjerskih zajednica zastupljenih u makedonskom ustavu.

Susretu su nazočili domaćin biskup Stojanov, poglavar Makedonske pravoslavne Crkve – Ohridske arhiepiskopije Stefan, arhiepiskop ohridski i makedonski; Marjan Dimov, superintendent Evangeličko-metodističke Crkve i Pepo Levi, predsjednik Židovske zajednice. Sastanku je nazočio i Darijan Sotirovski, ravnatelj Komisije za odnose s vjerskim zajednicama i vjerskim skupinama. Reis-ul-ulema Šaćir ef. Fetai iz Islamske vjerske zajednice zbog obveza nije mogao nazočiti sastanku.

Susret je protekao u srdačnom bratskom ozračju na kojem su obrađene aktualne teme vjerskog života u Crkvama i vjerskim zajednicama.

Apostolski nuncij prenio je pozdrave pape Franje i zaželio uspjeh i Božji blagoslov u radu Međureligijskog vijeća, a domaćin biskup Stojanov zahvalio je na nazočnosti.