Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nuncij-luciano-suriani

Proslava zaštitnika Beogradske nadbiskupije u znaku oproštaja od nuncija Surianija

Na svetkovinu zaštitnika Beogradske nadbiskupije svetih Ćirila i Metoda, u utorak 5. srpnja u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije svečano misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Srbiji nadbiskup Luciano Suriani u zajedništvu s beogradskim nadbiskupom i metropolitom Stanislavom Hočevarom, subotičkim biskupom Slavkom Večerinom, srijemskim biskupom koadjutorom Fabijanom Svalinom te mnogobrojnim svećenicima.

VIDEO Proslavljene obljetnice nadbiskupa Stanislava Hočevara

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar na spomendan sv. Martina, u srijedu 11. studenoga, svečanom euharistijom u beogradskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije proslavio je 75 godina života i 20. obljetnicu biskupskog djelovanja.

Nuncij Suriani o sto godina diplomatskih odnosa Srbije i Svete Stolice

Apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Luciano Suriani dao je intervju za srpski dnevni list „Politika“ od nedjelje 28. lipnja u povodu Papina dana i stogodišnjice diplomatskih odnosa između Srbije i Svete Stolice. U razgovoru se, među ostalim osvrnuo na odnose sa Srpskom pravoslavnom Crkvom, želju pape Franje da posjeti Srbiju te kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca.

U Srijemskoj biskupiji blagdan Velike Gospe proslavljen u Zemunu

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemunu, u četvrtak 15. kolovoza 2019. godine proslavljen je blagdan Velike Gospe, a svečanu svetu misu u 10 sati predvodio je apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Luciano Suriani uz koncelebraciju srijemskog biskupa mons. Đure Gašparovića i drugih svećenika.