Budi dio naše mreže
Izbornik

Nuncij u Sjevernoj Makedoniji mons. Suriani ostvario nekoliko protokolarnih susreta

Skoplje (IKA)

Apostolski nuncij u Republici Sjevernoj Makedoniji nadbiskup Luciano Suriani u pratnji skopskog biskupa i strumičko-skopskog eparha Kire Stojanova ostvario je u srijedu 23. studenoga nekoliko odvojenih protokolarnih susreta.

Nuncij Suriani susreo se s direktorom Komisije za odnose s vjerskim zajednicama i vjerskim skupinama Darijanom Sotirovskim, s poglavarom Islamske vjerske zajednice u Makedoniji reisom-ul-ulemom Shakirom Fetaijem i arhiepiskopom ohridskim i makedonskim Stefanom.

Na susretima je istaknuta posvećenost Svete Stolice i Katoličke Crkve razvoju dobrih i prijateljskih odnosa sa svim dionicima makedonskog društva, važnost ekumenskog i međureligijskog dijaloga, a razgovaralo se i o temama od zajedničkog interesa. Između ostalog, na susretu s arhiepiskopom ohridskim i makedonskim Stefanom nuncij Suriani čestitao je priznavanje Makedonske pravoslavne Crkve – Ohridske arhiepiskopije.

U večernjim satima nuncij Suriani u pratnji biskupa Stojanova posjetio je obitelji iz misije ad gentes u Kumanovu te ih je ohrabrio u njihovom poslanju i svjedočenju Evanđelja.