Budi dio naše mreže
Izbornik

Nuncij u Bagdadu pozitivan na COVID-19 samo nekoliko dana uoči Papina pohoda Iraku

Bagdad (IKA)

Apostolska nuncijatura u Iraku u nedjelju navečer 28. veljače izvijestila je da je apostolski nuncij u toj azijskoj zemlji nadbiskup mons. Mitja Leskovar (51) pozitivan na COVID-19, manje od tjedan dana prije apostolskog pohoda pape Franje Iraku koje je planirano od 5. do 8. ožujka, javlja Catholic News Agency (CNA).

“Apostolski nuncij nedavno je dobio pozitivan nalaz nakon testiranja na COVID-19. Ima blage simptome, pa iz samoizolacije nastavlja raditi na pripremi apostolskog putovanja pape Franje”, objavio je na Twitteru fra Ervin Lengyel, tajnik nuncijature u Bagdadu.

Mons. Mitja Leskovar rođen je 3. siječnja 1970. u Kranju u Sloveniji. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1995. U diplomatsku službu Svete Stolice stupio je 1. srpnja 2001. Radio je u Papinskom predstavništvu u Bangladešu, u Odjelu za opće poslove Državnog tajništva i u papinskim predstavništvima u Njemačkoj i Indiji. U Njemačkoj je kroz tri godine službe surađivao s mons. Nikolom Eterovićem.

Papa Franjo je mons. Mitju Leskovaru imenovao nuncijem u Iraku u svibnju 2020.

Osim materinskim slovenskim, služi se talijanskim, engleskim, njemačkim, hrvatskim, francuskim i španjolskim jezikom.

Papa Franjo imenovao ga je apostolskim nuncijem u Iraku u svibnju 2020. godine, izvijestila je Catholic News Agency (CNA) u nedjelju 28. veljače.