Budi dio naše mreže
Izbornik

Obećanja Frame u Otoku

Otok (IKA/TU)

Dvanaest članova bratstva Franjevačke mladeži obnovilo je svoja krsna obećanja u subotu, 5. veljače 2022. tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Otoku, javlja Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Slavlje je održano pod geslom „Iznad svega ljubav“. Neki članovi su po prvi put dali obećanje da će živjeti evanđelje po primjeru sv. Franje Asiškoga u bratstvu Frame, a neki su ga obnovili.

U slavlju su sudjelovali članovi Frama iz Vukovara, Borova Naselja, Slavonskog Broda, Đakova i Osijeka–Tvrđa sa svojim duhovnim asistentima te mnogobrojni župljani.

Obećanjima je prethodila duhovna obnova koju je predvodila duhovna asistentica Frame Đakovo s. Gabrijela Tea Damjanović.

Misu je predslavio je duhovni asistent Frame Vukovar fra Matija Marijić, a suslavili su fra Ivan Crnković iz Borova Naselja i domaći župnik preč. Antun Knežević, koji je na početku pozdravio nazočne i zaželio im dobrodošlicu.

U homiliji se fra Matija osvrnuo na drugo čitanje iz Poslanice sv. Pavla Korinćanima i naviješten odlomak Evanđelja po Luki. Govorio je o Isusovom susretu s ribarima na Genezaretskom jezeru. Ribari, siromašni ljudi, žive od ribarenja, a ribe je sve manje. „Isus je ušao u Petrovu lađu i počeo govoriti. Mnoštvo je žamorilo i nije se baš dobro čulo što govori. Zato je Isus zapovjedio Petru: ‚Izvezi na pučinu!‘, znajući da će ulov biti dobar. Petar, rezigniran i u nevjerici, ipak posluša i izveze. I doista, mreže su se napunile da su ih jedva izvukli! Isus svojom riječi preobražava njihovu svakodnevicu. Unosi u nju dodatnu vjeru i ljubav. U zajedništvu s Isusom ribari su uspješnije lovili i pratio ih je njegov blagoslov. To je poziv i svima nama da promijenimo svoju svakodnevicu i prilagodimo se Isusovom pozivu. Božja darežljivost je velika. Zajedno smo jači, a Isus nas povezuje. Ako susrećemo Isusa na pravi način, živjet ćemo u izobilju.“

Članovima Frame je poručio da će „dati svoja obećanja, ali to mora biti za stalno, a ne samo večeras u ovoj crkvi. I vi živite u zajedništvu s Isusom i poslušajte ga kad kaže: ‚Dođite k meni!‘ Tada ćete ispuniti svoje obećanje. A sjetite se i Gospe Lurdske, Gospe – Isusove Majke, koja je pomoćnica svima i u svemu! I njoj se utecite!“

Po završetku mise, članovi Frame i njihovi gosti spustili su se u kriptu crkve gdje su domaćini izveli prigodni igrokaz s temom ljubavi. Program je pripravila s. Rafaela Jozić, a pjevanjem ga je pratio Zbor mladih „Gracija“, pod ravnanjem voditeljice Marine Jambrešić.