Budi dio naše mreže
Izbornik

Obnova obećanja u Frami Našice

Našice (IKA)

Tijekom večernje misu u subotu, 14. svibnja u Župi sv. Antuna Padovanskog u Našicama četrnaestero članova mjesnog bratstva Franjevačke mladeži dalo je obećanja da će po primjeru sv. Franje živjeti evanđelje u svome životu.

Obećanja u bratstvu Frame obnovili su Mislav Feger, Marino Hovanjec, Josipa Kljajić, Paula Nekić, Ana Umiljanović, Izabela Klanica, Paula Bijuklić, Anamarija Krznarić, Matej Gašparić i Marko Bijuklić, dok su prvi put obećanja dali David Gašparić, Lorena Umiljanović, Pretar Keglević i Ivan Papučić.

Troje članova Frame, koji toga dana nisu mogli doći, obećanja je obnovilo tri tjedna ranije tako da u bratstvu trenutačno ima 17 članova.

Svečano misno slavlje predvodio je župni vikar fra Mislav Lukačević. Koncelebrirali su duhovni asistenti Frame fra Siniša Pucić iz Slavonskog Broda, fra Matija Marijić iz Vukovara, fra Ivan Crnković iz Borova Naselja i fra Gabrijel Bošnjak iz Požege, koji su došli s članovima svojih Frama.

Posluživao je đakon fra Vinko Brković, koji je na službi đakonata u Župi sv. Antuna.

Aktualizirajući Evanđelje dana, fra Mislav je u homiliji pojasnio kako biti Božji prijatelj i ostati u njegovoj ljubavi.

„Isus postavlja kriterij za prijateljstvo s Njim. Njegovo je prijateljstvo besplatno, ali od nas traži da čuvamo njegove zapovijedi kako bi ostali u njegovoj ljubavi. Sva ljudska prijateljstva su dobra, ali istinski pravi prijatelj je Isus, koji nam jedini obećava potpuno radost“, naglasio je fra Mislav. Članovima Frame posvijestio je kako su tim činom obećanja, svojim ‘da’, postali Isusovi prijatelji te ih je pozvao da mu ostanu vjerni, njeguju to prijateljstvo. Potaknuo ih je da ustraju na putu kojim su krenuli te doista žive ono što su obećali toga dana na misi; da će se posvetiti službi Kraljevstva Božjega, nasljedujući primjer sv. Franje Asiškog i nadahnjujući se Pravilom Franjevačkog svjetovnog reda, da će kroz godinu dana živjeti Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista u bratstvu Franjevačke mladeži opslužujući njegov način života.

Uz čestitke fra Mislav je svakome članu Frame uručio znak tau koji je sv. Franjo zbog sličnosti s križem zavolio i stavljao kao poseban znak raspoznavanja.

Svojoj braći franjevcima fra Mislav je zahvalio na zajedništvu, članovima Frame na zauzetosti u župi, njihovim roditeljima na otvorenosti životu i vjeri koju prenose na svoju djecu. Zahvalio je i članovima Frame iz raznih mjesta Osječkog bratstva, koji su sa svojim duhovnim asistentima došli na slavlje, a koje je pjevanjem animirao zbor mladi Snaga Duha i njihova voditeljica Ema Knežević.

Poslije mise u prostranom dvorištu ispred samostana slijedio je aktualni scenski prikaz, koji su pripremili i odglumili članovi Frame Našice. Oni su prikazali probleme jedne suvremenu katoličke obitelj čiji sin po molitvama i uz podršku Franjevačke mladeži doživljava obraćenje i pristupa u Framu.