Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan četvrti križni put vjernika Krapinskog dekanata

Veliko Trgovišće (IKA)

Tradicionalni križni put vjernika iz župa Sveti Križ Začretje, Zabok, Veliko Trgovišće i Velike Erpenje organiziran je u subotu 11. ožujka.

Okupljeni vjernici hod su započeli molitvom i pjesmom u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Svetom Križu Začretju, gdje ih je pozdravio domaćin i dekan preč. Vladimir Drnetić. Dekan je i predmolio prvu postaju križnoga puta. Hod prema ostalim postajama križnoga puta predvodili su također župnik Župe sv. Jelene Križarice vlč. Branko Risek i župnik Župe Blažene Djevice Marije od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću i Župe sveta tri kralja u Velikoj Erpenji vlč. Luka Slijepčević.

Svi zajedno ujedinjeni susreli su se na završnoj postaji u kapeli sv. Jurja u Jezeru Klanječkom, Župi Veliko Trgovišče. Ondje su slavili misu koju je predvodio preč. Drnetić.

Na kraju misnoga slavlja zahvalu okupljenim vjernicima uputio je vlč. Slijepčević. Dekan Drnetić je također zahvalio subraći svećenicima na podršci i inicijativi oko same organizacije hoda kroz spomenute tri župe.