Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan koncert u Župi sv. Mihaela u Donjem Miholjcu

Donji Miholjac (IKA/TU DJOS)

Tri župna zbora iz Župe sv. Mihaela u Donjem Miholjcu održala su u nedjelju, 26. studenog 2023. koncert u župnoj crkvi, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Bila je to prigoda da, kako je rekla voditeljica koncerta Melanija Kopić, zborovi zaokruže cjelogodišnji rad u kojem su svaki na „svojoj“ misi pjesmom predvodili nedjeljna misna slavlja u tekućoj godini.

Prvi je nastupio dječji zbor „MIR“ s pjesmama „Sva moja radost“, „Sanctus“ i „Ja sam na putu“. Voditeljica zbora, s. Kristijana Kolić s dječjim zborom pjeva tijekom godine na nedjeljnoj misi u 9 sati. Dvije djevojčice vrtićkog uzrasta, članice zbora, pjevale su „Sanctus“ na latinskom. Nastup zbora mladih „Agape“ predvodila je voditeljica i dirigentica Gabrijela Petriševac. Oni su pjevali pjesme „Pusti mreže te“, „Više od Jone“ i „Obećana Djevica“. Tijekom godine zbor mladih pjeva na nedjeljnom misnom slavlju u 11 sati. Nastup mješovitog pjevačkog zbora „Sv. Cecilija“ započeo je pjesmom „Pjevajte Gospodinu pjesmu novu“ i nastavljen je pjesmama „Anima Christi“, „Stade anđeo“ i „Laudate Dominum“. Zbor je predvodila dirigentica Silvija Ježić Knežević, a orgulje je svirala s. Kristijana. Mješovitom pjevačkom zboru se nakon nastupa pridružio zbor mladih „Agape“. Zajedno su otpjevali pjesme „Primi darove“ i „Ja sam Kruh života“.

Prije nego što su sva tri zbora zajedno otpjevala „Dobri Kralju mira“ zborovima i publici se obratio župnik Josip Antolović riječima: „Nitko ne može posumnjati da ova župna zajednica ima svijetlu budućnost. Pjevači se redovito iz nedjelje u nedjelju okupljaju na misnim slavljima i probama. Zahvaljujem svima, pjevačima i njihovim voditeljicama. Ove godine smo pjevali na misi obljetnice pada grada Vukovara. Hvala na trudu koji ste uložili kroz cijelu liturgijsku godinu. Mješoviti zbor ima dva puta tjedno probe, što ja do sada nigdje nisam vidio, a ovo mi je četvrta župa u kojoj sam župnik. Neka vam zaštitnica crkvenog pjevanja sv. Cecilija bude i dalje na pomoć u vašem radu. Hvala i vama koji ste došli slušati ovaj koncert u ovako velikom broju!“.