Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan križni put na Bliznecu

Zagreb (IKA)

U organizaciji Župe Sv. Petra i Pavla Zagreb - Bešići, na Veliki petak, 29. ožujka slavljena je pobožnost križnog puta za osobe s invaliditetom i vjernike grada Zagreba.

Ovogodišnju pobožnost križnog puta predvodio je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Mladenom Škvorcom, župnikom u Završju vlč. Dragutinom Goričancem, kojemu je u Zagrebačkoj nadbiskupiji povjerena zadaća pastoralne skrbi za osobe s invaliditetom, te župnim vikarom u Župi Uznesenja BDM u Remetama o. Ilijom Tipurićem, OCD.

Zbog dotrajalosti drvenih dijelova Šumske staze Bliznec i opasnosti za prisutne vjernike, pobožnost križnog puta odvijala se duž ulice Bliznec paralelno sa Šumskom stazom.

Po završetku križnoga puta, mons. Gorski je prenio pozdrave zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše te okupljene vjernike pozvao da ostanu zagledani u križ Kristov i ostanu mu vjerni u svim životnim izazovima i poteškoćama. Istaknuo je da križ nije prokletstvo, nego blagoslov te ga Kristov vjernik ne odbacuje, nego ga hrabro nosi kroz život.