Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan online sastanak Vijeća kardinala

Vatikan (IKA)

U utorak 13. listopada u popodnevnim satima održan je sastanak Vijeća kardinala koji je, zbog globalne zdravstvene situacije, održan putem interneta, objavio je istoga dana Tiskovni ured Svete Stolice.

Sudjelovali su kardinali: Óscar A. Rodríguez Maradiaga, SDB, Reinhard Marx, Sean Patrick O’Malley, OFM Cap. te Oswald Gracias, a iz Vatikana kardinali Pietro Parolin i Giuseppe Bertello, tajnik Vijeća, biskup Marcello Semeraro i pomoćni tajnik biskup Marco Mellino.

Na sastanku je sudjelovao i Sveti Otac izravnom vezom iz Domus Sanctae Marthae.

Tijekom ljetnih mjeseci Vijeće je izravnom vezom putem interneta radilo na tekstu nove apostolske konstitucije čiji je dorađeni nacrt predstavljen Svetom Ocu. Prema uvriježenoj praksi nadležni uredi (dikasteriji) nastavljaju s čitanjem teksta.

Sastanak je sazvan je kako bi se dao sažeti prikaz do sada učinjenog i kako bi se proučilo kako podržati provedbu nove konstitucije nakon što bude proglašena. U svom obraćanju, Sveti Otac je naglasio da je „reforma već u tijeku, također u nekim administrativnim i ekonomskim aspektima“.

Sljedeći sastanak zakazan je za mjesec prosinac i ponovno će se, zbog zdravstvene situacije, održavati putem interneta, u skladu s unaprijed utvrđenim planom.