Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vijece-kardinala

Razmišljanje triju žena u središtu radova Vijeća kardinala C9

Tijekom dvodnevnoga rada Vijeća kardinala, koji je završio 18. lipnja, kardinali su prvoga dana dali prostora ulozi žene u Crkvi, a drugoga temi zaštite maloljetnika. Kardinali Ambongo i Gracias potvrdili su da postoji mnogo mogućnosti za razvoj vodstva ženā u Crkvi. Sljedeći sastanak zakazan je za prosinac, piše Vatican News.

Vatikanska banka u 2023. ostvarila dobit od 30.6 milijuna eura

Ustanova za vjerske poslove (IOR), poznata kao Vatikanska banka, objavio je 12 godinu zaredom godišnje izvješće s financijskim izvješćem u skladu s međunarodnim računovodstvenim standardima, prema kojem je 2023. godinu zaključio s dobiti od 30 milijuna i 600 tisuća eura, prenosi 14. lipnja Vatican News.

Savjetnica Vijeća kardinala: Veliki interes za pitanje žena

Talijanska redovnica Linda Pocher primijetila je veliki interes i volju kod pape Franje i kardinala iz njegova savjetničkog osoblja da uče o pitanju žena te u Papino ime za Vijeće kardinala organizira niz predavanja o ulozi žena u Crkvi. O tome je govorila u intervjuu za isusovački časopis America, izvijestio je 9. travnja Vatican News.

Papa: Nismo dovoljno slušali glasove žena u Crkvi

Prijevod predgovora pape Franje u knjizi „Smaschilizzare la Chiesa“? („Demaskulizacija Crkve“?) – djelu koje je kritički osvrt o „načelima“ Hansa Ursa von Balthasara (Edizioni Paoline, 2024.), a u kojem se nalaze doprinosi troje teologa, salezijanske redovnice Linde Pocher, Lucije Vantini i don Luce Castiglionija – objavio je u srijedu, 7. veljače 2024. Vatican News.

Završeno zasjedanje Vijeća kardinala

Vijeće kardinala imalo je zasjedanje 4. i 5. prosinca u Domu svete Marte. Sudjelovali su papa Franjo, kardinali koji su članovi Vijeća i tajnik, izvještava u priopćenju Tiskovni ured Svete Stolice.

1 2 3 4