Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan sastanak Vijeća kardinala

Vatikan (IKA)

Sastanak Vijeća kardinala zbog zdravstvene situacije održan je u četvrtak 6. svibnja putem interneta, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa Franjo pratio je sastanak iz Doma Sv. Marte kojem su se ostali članovi Vijeća kardinali Óscar A. Rodríguez Maradiaga, Reinhard Marx, Seán Patrick O’Malley, Oswald Gracias i Fridolin Ambongo Besungu virtualno priključili iz svojih država. Kardinali Pietro Parolin i Giuseppe Bertello te tajnik Vijeća biskup Marco Mellino bili su povezani iz Vatikana.

Nakon pozdrava pape Franje razgovaralo se o nekim aktualnim pitanjima, a kardinali su predstavili situacije u svojim regijama, ekonomske i socijalne posljedice pandemije covida-19 i razmotrili zalaganje Crkve u korist zdravlja, gospodarskog oporavka i podršku pruženu najpotrebitijima.

Nakon razmatranja trenutačne situacije u njihovim regijama, članovi Vijeća posvetili su se novoj apostolskoj konstituciji o Rimskoj kuriji. Kardinali su razgovarali o metodologiji rada koja će se trebati primijeniti za reviziju i korekciju nekih normativnih tekstova nakon što novi dokument stupi na snagu.

Sljedeći sastanak Vijeća kardinala zakazan je za lipanj.

 

Ključne riječi:
vijeće kardinala