Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana adventska duhovna obnova za redovnike i redovnice grada Zagreba

Zagreb (IKA)

U organizaciji Povjerenstva Hrvatske redovničke konferencije (HRK) za trajnu formaciju redovnika i redovnica, u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Majke Crkve u Trnovčici u Zagrebu, u nedjelju 17. prosinca 2023., održana je Adventska duhovna obnova za redovnike i redovnice koji žive i djeluju u gradu Zagrebu i okolici.

U ime voditelja Povjerenstva HRK za trajnu formaciju redovnika i redovnica fra Milana Krište, OFM, skup je pozdravila i program duhovne obnove moderirala članica Povjerenstva i tajnica HRK doc. dr. sc. s. Krista Mijatović, SCSC. Sestra Krista je u pozdravu podsjetila na hodogram slavlja Svete godine na razini sveopće Crkve, istaknuvši da bi 2024. godina trebala biti razdoblje intenzivne priprave za taj jubilej.

Domaći župnik o. Mirko Sadak, SCJ, kratko je predstavio župu i svoju redovničku zajednicu dehonijanaca. Potom su molitvu Večernje predvodile su školske sestre franjevke Krista Kralja iz Splitske provincije.

Nagovor o temi „Ususret Svetoj godini – u molitvi, pokori i djelima milosrđa“ održala je prof. dr. sc. Veronika s. Nela Gašpar, FDC. Sestra Nela je na početku nagovora sve prisutne upoznala s praksom slavlja jubilarnih godina u židovskoj tradiciji, kao i u izvanžidovskim civilizacijama. Zatim je na primjeru biblijskih likova sve prisutne potaknula da budu u doticaju s Božjom istinom o sebi i svom poslanju.

Po završetku nagovora, sestre su imale prigodu za slavlje sakramenta pokore, a mnoge su se uputile i u susjednu kapelu sv. Maksimilijana Kolbea, koja je više od godinu dana jedno od mjesta trajnoga euharistijskog klanjanja u gradu Zagrebu.