Budi dio naše mreže
Izbornik

Održano 54. pokorničko-molitveno hodočašće hrvatskih katoličkih misija u Einsiedeln

Einsiedeln (IKA)

Pedeset i četvrto pokorničko-molitveno hodočašće hrvatskih katoličkih misija iz Švicarske u Gospino svetište Einsiedeln održano je u subotu i nedjelju 11. i 12. lipnja 2022., piše na stranici Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Na hodočašću se okupilo oko 2 tisuća vjernika predvođenih njihovim misionarima. Liturgijska slavlja predvodio je srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina.

Program je započeo u subotu u 15 sati slavljem sakramenta pokore. Hodočasnici su potom izmolili križni put na otvorenom, a dan su zaključili svečanim slavljem mise.

U nedjelju je biskup Svalina održao prigodno predavanje, nakon kojega je u velebnoj bazilici uslijedilo euharistijsko slavlje s mnogobrojnim pukom i njihovim fratrima.

Prisutne je u ime hrvatskih katoličkih misija pozdravio fra Antonio Šakota, kao i predstavnik domaćina, otaca benediktinaca.

„Zahvaljujemo Bogu što smo ponovno mogli održati ovo lijepo hodočašće, kao i svima onima koji su doprinijeli da ono protekne u radosti, slavlju i hvali Gospodinu i Njegovoj Majci. Posebna zahvala ide biskupu Svalini što se rado odazvao na naš poziv i bio nam dragim gostom, koji je s nama podijelio iskustva života i djelovanja u toj povijesno značajnoj a danas malobrojnoj i ranjenoj biskupiji. Želimo mu obilje Božjega blagoslova u njegovom služenju“, piše na stranici Hercegovačke franjevačke provincije.