Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatske-katolicke-misije

25. obljetnica svećeničkog ređenja vlč. Andrije Župarića

U crkvi sv. Wolfganga u Reutlingenu proslavljena je 29. lipnja, na blagdan apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 25. obljetnica svećeničkoga ređenja vlč. Andrije Župarića, voditelja Hrvatskih katoličkih zajednica u Reutlingenu, Metzingenu i Tübingenu.

Njemačka: Područne sjednice hrvatskih pastoralnih djelatnika s delegatom

Prve područne sjednice u 2022. godini hrvatskih pastoralnih djelatnika, koji djeluju u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj, na čelu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, održane su od ponedjeljka 14. do petka 18. veljače u više gradova i mjesta Njemačkoj.

Objavljen novi svezak „Hrvatskog iseljeničkog zbornika“

Ovogodišnji svezak „Hrvatskog iseljeničkog zbornika“ (HIZ), u 66. godištu izlaženja, posvećen je proslavi 70. obljetnice osnutka vlastitog mu nakladnika Hrvatske matice iseljenika kao ključne nacionalne ustanove za iseljeničku djelatnost.

U pomoć stradalima uključile se i hrvatske katoličke misije

U prikupljanje pomoći stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji priključile su se i hrvatske katoličke misije u svijetu, među njima i misije u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji u kojima žive brojni Hrvati, izvijestila je Hina.

Uloga Hrvatskih katoličkih misija u brizi za iseljenike

Predstavljanje jubileja Hrvatskih katoličkih misija u Europi bio je jedan od panela četvrtoga Hrvatskog iseljeničkog kongresa koji se o temi "Povratak – stvarnost ili utopija?" 5. i 6. studenoga održava u Matici hrvatskoj u Zagrebu, ali se i prenosi putem interneta.

Jubilarno 40. hrvatsko hodočašće u Kevelaer

Jubilarno tradicionalno hodočašće Hrvata iz hrvatskih katoličkih misija iz pastoralnog područja Sjeverna Rajna i Vestfalija organizirano je u subotu 5. listopada u svetište Gospe Tješiteljice žalosnih u Kevelaer, u organizaciji HKM Donja Rajna – Moers i njezina voditelja fra Josipa Filipovića, a svečano misno slavlje u Gospinoj bazilici u svetištu predvodio je predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu, pomoćni vrhbosanski biskup mons. Pero Sudar.