Budi dio naše mreže
Izbornik

Wachtberg: Održan susret ministranata hrvatskih misija u Sjevernoj Rajni–Vestfaliji

Wachtberg (IKA)

Redovni godišnji susret ministranata iz hrvatskih katoličkih misija u Sjevernoj Rajni–Vestfaliji održan je na spomendan sv. Josipa Radnika, 1. svibnja 2024., u Wachtbergu pored Bonna, u organizaciji HKM-a Köln.

Sudjelovalo je više od 300 sudionika, ministranata i ministrantica s voditeljima i brojnim roditeljima iz misija: Aachen, Düsseldorf, Köln, Krefeld, Moers, Mülheim i Wuppertal.

Susret je počeo euharistijskim slavljem u crkvi Svetih arkanđela, kojim je predsjedao župnik HKM-a Wuppertal fra Kristijan Šilić. Suslavili su fra Vuk Buljan, fra Ivica Radić, fra Nikica Tomas, fra Tomislav Dukić i fra Ivan Režić. Sviranjem i pjevanjem tijekom misnog slavlja ravnao je Marko Peulić iz HKM-a Wuppertal, uz pratnju Snježane Peulić i časnih sestara Renate Rapi i Bore Marki. U prinosu darova sudjelovali su predstavnici iz svih misija.

Uslijedio je drugi dio susreta na obližnjem igralištu S. c. Villip. Sudionike je ondje dočekala okrjepa i osvježenje, nakon čega je uslijedio natjecateljsko-rekreativni program.

U štafeti mlađeg uzrasta najuspješniji su bili ministranti iz Aachena, drugo mjesto pripalo je misiji Mülheim, a treće mjesto osvojili su domaćini iz Kölna. U štafeti starijih ministranata prvo mjesto pripalo je Kölnu, drugo Düsseldorfu, a treće Mülheimu. U pojedinačnom trčanju na 50 metara u mlađem uzrastu najbrži je bio Josip Stojak (Aachen), drugo mjesto zauzeo je David Maros (Köln), a treće Davor Tunjić (Mülheim). Kod starijeg uzrasta za djevojčice iznad 13 godina najuspješnije su bile ministrantice iz Düsseldorfa: prva je bila Angelie Kelava, drugo mjesto je zauzela Danijela Krželj, a treće mjesto pripalo je Karli Znaor. Kod starijeg uzrasta dječaka prvo mjesto pripalo je Lovri Iviću (Aachen), drugo mjesto osvojio je Ivano Vrdoljak (Köln), a treće Petar Šutalo (Aachen). Kod mlađeg uzrasta u nogometu prvo mjesto pripalo je domaćinima iz Kölna, drugo Düsseldorfu–Langenfeldu, a treće Mülheimu.

Kod starijih prvo mjesto su osvojili ministranti iz Kölna, drugo ministranti iz Aachena, a treće mnistranti iz Düsseldorfa–Neusa. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Matej Mandić (Köln), za najboljeg strijelca Petar Šutalo (Aachen), a za naboljeg golamana Ivan Vidović (Köln).

Na koncu susreta domaćini su zahvalili svim volonterima iz misija Köln i Aachen te dobročiniteljima, među kojima posebice Josipu Barišiću i njegovoj obitelji. Nakon toga, svim sudionicima su uručene uspomene na susret, te nagrade i priznanja.