Budi dio naše mreže
Izbornik

Organizacijske napomene povodom biskupskog ređenja mons. Martinovića

Požega (IKA)

Dopisom Biskupskog ordinarijata u Požegi broj 483/2024. od 21. ožujka ove godine obznanjeno je da će se slavlje biskupskog ređenja imenovanog požeškog biskupa Ive Martinovića održati u subotu 8. lipnja u 10 sati u požeškoj katedrali. Radi lakšeg sudjelovanja na slavlju, iz Požeške biskupije izvijestili su o određenim organizacijskim pitanjima.

Uzvanici koji navedenog dana dolaze u Požegu osobnim automobilima na spomenuto slavlje, moći će ih besplatno parkirati na sljedećim mjestima:

  1. Biskupi u dvorištu Biskupskog doma;
  2. Svećenici na parkiralištu Trg Svetog Trojstva;
  3. Provincijali, provincijalke, redovnici i redovnice u Dvorištu OŠ Antuna Kanižlića (A. Kanižlića br. 2);
  4. Javni dužnosnici na Parkiralištu iza Gradske kuće (Sokolova ul. br. 7).

Svi ostali koji osobnim automobilima putuju u Požegu na slavlje biskupskog ređenja mogu parkirati u dvorištu Biskupijskog Caritasa (Ul. Franje Cirakija br. 12), u Priorljavskoj ulici te na drugim javnim parkirnim površinama.

Oni koji u Požegu dolaze autobusima iz smjera Brestovca, Našica i Velike trebaju se uputiti prema „starom“ autobusnom kolodvoru (kružni tok, Industrijska ulica br. 2) gdje će hodočasnici izaći iz autobusa i pješice se uputiti prema katedrali. Veći dio autobusa ostat će parkiran na tom mjestu dok će se drugi autobusi, nakon što se putnici iskrcaju, smjestiti na parkiralištu tvrtke Color (Industrijska ulica br. 42). Autobusi koji dolaze iz smjera Pleternice doći će na parkiralište tvrtke Plamen (Njemačka ulica br. 36) odakle će se hodočasnici također pješice uputiti prema katedrali. Po završetku slavlja i u skladu s dogovorenim vremenom polaska, autobusi će putnike čekati na mjestu iskrcaja.

Na križanjima cesta i važnijim prometnicama bit će policajci i volonteri koji će usmjeravati autobuse i osobne automobile prema parkirnim mjestima. Radi izbjegavanja gužve preporučamo da se navedenoga dana u Požegu dođe do 9 sati. U prilogu dostavljamo kartu s najvažnijim korisnim informacijama.

Svećenici i đakoni trebaju za euharistijsko slavlje ponijeti liturgijsko ruho bijele boje (humeral, alba, štola i misnica). Liturgijsko odijevanje bit će u prizemlju Odgojno-obrazovnog centra Požeške biskupije (Ul. pape Ivana Pavla II., br. 6) gdje će moći ostaviti svoje stvari i uputiti se u katedralu na mjesta koja su za njih predviđena.