Budi dio naše mreže
Izbornik

Organizatori spremni za dolazak mladih u Gospić

Gospić (IKA)

Uoči Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću, voditeljica Ureda Hrvatske biskupske konferencije za mlade Iva Vrabac i član Organizacijskog odbora SHKM-a vlč. Karlo Špoljarić javili su se u četvrtak 2. svibnja iz grada domaćina te za Hrvatsku katoličku mrežu poručili da je Gospić spreman za doček mladih.

Vrabac je rekla da su za mlade pripremili bogat program koji će započeti u subotu ujutro u župama domaćina gdje će se mladi međusobno upoznati i razmijeniti iskustva, razgovarati, predstaviti svoje župe i zajednice iz kojih dolaze te se oko podneva uputiti prema Gospiću. „Od 13 sati u Gospiću započinje pretprogram na Trgu Stjepana Radića na kojem će sudjelovati redovničke zajednice. Mladi će moći proći kroz štandove na kojima će se redovničke zajednice predstaviti, a osim redovničkih zajednica, tu će biti i nastupi VIS-a Mihovil, Hrvatskog nadzemlja i zajednice Vjera i svjetlo“, kazala je.

Vlč. Špoljarić poručio je da će mladi, koji će doći u Gospić oko 12 sati, doći na svoju punktove na kojima će dobiti paket s hranom, rekvizite, majicu i šiltericu s kojima će biti prepoznatljivi kada uđu u grad.

„Mladi nam se zadnjih dana intenzivno javljaju na društvene mreže. Voditelji skupina zovu Gospić, provjeravaju je li sve spremno, kakvi su uvjeti, kako se obući, kakvo nas vrijeme očekuje, što mi očekujemo od samog susreta. Razmjenjujemo iskustva i pripremamo se za ovaj veliki susret koji nas očekuje u subotu“, rekla je Vrabac.

Govoreći o broju prijavljenih, poručila je da su organizatori zadovoljni te da su sretni što su omogućili mladima da se gotovo do zadnjeg trenutka prijave na susret. „U ovom trenutku imamo 8 tisuća prijavljenih mladih, a uz zajednice i izvođače koji će sudjelovati u cijelom ovom programu te s logističkom potporom u Gospiću će u subotu biti oko 10 tisuća ljudi“, istaknula je.

Rekla je da će mladi koji dolaze iz udaljenijih krajeva Lijepe naše i iz inozemne pastve boraviti u Gospiću cijeli vikend. „Osigurali smo noćenje po obiteljima i zahvalni smo svim obiteljima u Gospićko-senjskoj biskupiji koje su stavile svoje domove i sebe na raspolaganje ovog vikenda. Imamo smještajnih kapaciteta za više od dvije tisuće mladih i gotovo smo ih popunili“, dodala je.

Vlč. Špoljarić poručio je da će mladi biti raspoređeni diljem biskupije. „Oni su i u Senju i u Drežnik-Gradu, Rakovici, Gračacu i u Slunju. Zastupili smo skoro sve župe“, rekao je te dodao da mladima, ali i lokalnim stanovnicima, žele pokazati da ima mladosti i da ima budućnosti, kao i to da se nikada ne smiju predati.

Voditeljica Ureda HBK za mlade rekla je da su se u organizaciju uključile sve gradske službe te da su im zahvalni što su se stavili na raspolaganje i što pomažu u svemu onom što je potrebno da susret u subotu prođe dobro.

„Ono što nas iznimno veseli, ali i brine u isto vrijeme jest vremenska prognoza za subotu koja pokazuje kišu, ali evo u Gospiću je danas vedro, lijepo i vjerujemo da će tako i ostati“, poručila je dodavši da vjeruje da, čak i ako bude padala kiša, mladima neće smetati i da će uživati u svim sadržajima u zajedništvu, radosti i slavlju Krista i svemu onomu što su pripremili za njih.

Još je jednom podsjetila mlade da će majica koju će dobiti po dolasku u Gospić biti akreditacija za ulazak na stadion Balinovac na kojem će se od 17 sati slaviti misa. „Iz sigurnosnih razloga, svi oni koji ne budu imali majicu, nažalost neće moći ući na stadion“, zaključila je.

Vlč. Špoljarić rekao je da organizacija Susreta ne bi bila moguća bez podrške mnogih unutar i izvan Gospićko-senjske biskupije. Zahvalio je svima njima izrazivši nadu da će surađivati i u budućnosti.

Podsjećamo, 12. Susret hrvatske katoličke mladeži održat će se u subotu 4. svibnja u Gospiću.

https://ika.hkm.hr/novosti/gospic-ovog-vikenda-ugoscuje-10-000-mladih-na-12-susretu-hrvatske-katolicke-mladezi/