Budi dio naše mreže
Izbornik

Osoblje i pacijenti bolnice na Svetom Duhu u Zagrebu nakon potresa izašli ispred bolnice

Zagreb (IKA)

Nakon što je potres jačine 6.2 po Richteru s epicentrom 47 kilometara jugoistočno od Zagreba, odnosno 3 kilometra od Petrinje pogodio Hrvatsku, bolesnici i medicinsko osoblje izašlo je ispred Kliničke bolnice Sveti Duh.

Klinička bolnica Sveti duh zadobila je oštećenja u potresu, situacija je bila dramatična jer su u tijeku bili porodi i operacije i sada smo stoposto skoncentrirani na zbrinjavanje pacijenata, izjavio je Hini ravnatelj te bolnice Mladen Bušić.

29.12.2020., Zagreb – Potres jacine 6.2 po Richteru sa epicentrom 47 kilometara jugoistocno od Zagreba, odnosno 3 kilometra od Petrinje zadesio je Hrvatsku. Bolesnici i medicinsko osoblje izaslo je ispred Klinicke bolnice Sveti Duh poslije razornog potresa.
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

29.12.2020., Zagreb – Potres jacine 6.2 po Richteru sa epicentrom 47 kilometara jugoistocno od Zagreba, odnosno 3 kilometra od Petrinje zadesio je Hrvatsku. Bolesnici i medicinsko osoblje izaslo je ispred Klinicke bolnice Sveti Duh poslije razornog potresa.
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Dječja bolnica u Klaićevoj zadobila je nova oštećenja u današnjem potresu, ponajprije u starom objektu bolnice, no sva djeca su na vrijeme zbrinuta a dio je otpušten kućama, doznaje HINA od ravnatelja Gorana Roića.

“Pacijente smo evakuirali u prvi mah na srednjoškolsko igralište, a nakon trijaže smo one koji zahtijevaju bolničko liječenje vratili u objekt pedijatrije koji je noviji i statički puno bolji objekt. Dio pacijenata koji je mogao ići na kućnu njegu je otpušten”, rekao je Roić.

U intenzivnoj njezi, dodao je, ima još pacijenata koji zahtijevaju skrb, a pojačane su dežurne ekipe ako će trebati pomoć nastradalima iz Petrinje i Siska.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba uputio je apel Zagrepčanima da se s automobilima maknu s prometnica jer hitne službe ne mogu proći.  Kažu da su građani svojim automobilima zakrčili promet pa zbog njih hitne službe ne mogu proći. Zato ih pozivaju da se s automobilima maknu s cesta.

Stacionar Arena Zagreb zbrinut će pacijente oboljele od koronavirusa s područja Sisačko-moslavačke županije koji je stradao pod potresom, priopćeno je u utorak. Medicinsko osoblje Stacionara Arena Zagreb trenutno čini 18 liječnika te 60 medicinskih sestara.

Hrvatska elektroprivreda (HEP) zamolila je korisnike da isključe trošila radi sprečavanja preopterećenja mreže kod ponovne uspostave napajanja.  Dijelovi Zagreba su bez električne energije, a struje nema ni u dugim gradovima pogođenim potresom.

Ličko-senjski župan Darko Milinović u utorak je nakon snažnog potresa magnitude 6,2 stupnjeva, koji je pogodio područje Petrinje i Siska pozvao Vladu i Nacionalni stožer civilne zaštite da odmah ukinu epidemiološku mjeru propusnica i omoguće kretanje između županija.

Ključne riječi:
bolnica potres Sveti Duh Zagreb