Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa će posjetiti potresom razrušeni talijanski gradić

Vatikan (IKA)

Najava Papinog posjeta žrtvama potresa u biskupiji Camerino-Sanseverino, u talijanskoj regiji Marche, za lokalne je vjernike, s obzirom na sporo napredovanje obnove, znak nade.

Papa Franjo će 16. lipnja posjetiti talijansku nadbiskupiju Camerino-Sanseverino koja je u razdoblju između kolovoza i listopada 2016. godine više puta pogođena potresom. Vijest je proteklih dana objavio Tiskovni ured Svete Stolice, a svećenik Luigi Verolini, ravnatelj Caritasa spomenute nadbiskupije, za Radio Vatikan je komentirao da se raduju što je Sveti Otac prihvatio poziv njihova nadbiskupa, msgr. Francesca Massare. Od Papinoga posjeta očekujemo nov poticaj za sve nas i za vlasti, kako bi se obnova nakon potresa nastavila bržim tempom, rekao je svećenik.

Don Luigi kazao je također da se tri godine nakon potresa još uvijek suočavaju s brojnim problemima, poput činjenice da se 345 crkvi, od ukupno 381 na tom području, još uvijek ne mogu koristiti za bogoslužje, dok obnova sporo napreduje. Svećenik se požalio da su vjernici obeshrabreni i potišteni te da su izgubili nadu. Ne imati više dom, ne imati više crkvu, nakon tri godine postaje težak teret pa pozivamo da se postupak obnove ubrza, da se požuri, rekao je ravnatelj Caritasa nadbiskupije Camerino-Sanseverino u talijanskoj regiji Marke.

Ključne riječi:
Papa posjet potres