Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa doputovao u Grčku

Atena (IKA)

Nakon posjeta Cipru, u glavnom gradu Grčke Ateni započela je u subotu, 4. prosinca druga etapa 35. apostolskog putovanja pape Franje koje ima za odredište Cipar i Grčku.

U 11.10 sati po lokalnom vremenu (10.10 po srednjoeuropskom) zrakoplov kojim je putovao Papa sletio je u Atenu, glavni grad Grčke, nakon dvosatnog leta s Cipra. Uz predstavnike vlasti, Papu je dočekalo i četvero djece. Posjet Cipru, prva etapa Papina apostolskog putovanja, završio je jutros u 8 sati svečanošću oproštaja održanoj u međunarodnoj zračnoj luci Larnaca. Papa Franjo je u oproštajnom brzojavu ciparskom narodu izrazio „duboku zahvalnost“ za „toplu dobrodošlicu i gostoprimstvo“ te zajamčio „molitve za mir i blagostanje“ Cipra.

Započela je tako druga faza 35. apostolskog putovanja pape Franje izvan Italije. U Ateni, današnji Papin dan uključuje, prijepodne, kurtoazni posjet predsjednici Katerini Sakellaropoulou. U 12.30 sati slijedi susret s premijerom Kyriakosom Mitsotakisom te zatim s predstavnicima vlasti, civilnoga društva i diplomatskoga zbora.

U 16 sati Papu će u svom sjedištu primiti pravoslavni nadbiskup Atene i cijele Grčke Hieronymus II., a u 17.15 susrest će se s klerom u katoličkoj katedrali Sv. Dionizija. U 18.15 sati na programu je Papin privatni susret sa subraćom isusovcima u apostolskoj nuncijaturi.