Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo bi u prosincu trebao pohoditi Cipar

Nikozija (IKA)

Sveti Otac Franjo u prosincu bi trebao pohoditi Cipar, objavila je 1. rujna Catholic News Agency.

Sveta Stolica još nije službeno potvrdila Papin pohod, ali prema ciparskom državnom službenom izvoru to bi se trebalo dogoditi 2. i 3. prosinca.

Pohod bi uključivao i susret s ciparskim predsjednikom Nicosom Anastasiadesom, kojega je Papa primio u audijenciju u Vatikanu 18. studenoga 2019. Ciparski mediji također najavljuju susret s ciparskim pravoslavnim poglavarom Krizostomom II. te susret s katoličkim vjernicima na stadionu.

Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni, potvrdio je samo da se razmatraju mogućnosti za Papina putovanja najesen, ali je, kako je rekao, još prerano o tomu govoriti.

Međutim, u razgovoru za španjolsku radijsku postaju COPE, emitiranom 1. rujna, papa Franjo je najavio da nakon Slovačke planira pohoditi Cipar, Grčku i Maltu.

Još nije poznato hoće li u te tri mediteranske zemlje Papa doći u jednom apostolskom pohodu.

Sveti Otac također je najavio da namjerava sudjelovati na Konferenciji Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (COP26) koja će biti održana 30. listopada – 12. studenoga u Glasgowu u Škotskoj. Već je pripremio govor za tu prigodu, no, rekao je da njegovo sudjelovanje ovisi o tomu kakvog će zdravlja biti u to vrijeme.