Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo među vaterpolistima Pro Recca primio i hrvatski dvojac

Vatikan (IKA)

Sveti Otac Franjo u četvrtak 22. travnja primio je u audijenciju talijansku vaterpolsku momčad Pro Recco Waterpolo 1913 za koju igraju Hrvati Marko Bijač i Nikša Dobud.

Tiskovni ured Svete Stolice izvijestio je da je Papa igračima poručio da njihov sport „nije lagan, ali je zanimljiv, zahtijeva disciplinu da bi se napredovalo“. Dodao je da u susretima sa sportašima ponavlja dvije stvari.

„Momčadski rad, prva stvar. U sportu najveći poraz nekog sportaša je raditi, igrati sam, kako mi u Argentini kažemo: ‚morfarse la pelota‘, kada je lopta samo moja. To znači ‚pojesti loptu‘. To ne ide. Uništava. Uvijek u momčadi.“

Kao drugo, potaknuo ih je da nikada ne izgube amatersku dimenziju koja je dio „mističnosti sporta“.

Na kraju je Papa vaterpolistima udijelio blagoslov moleći da ih Bog prati, blagoslovi i nosi naprijed kroz život, objavio je Tiskovni ured.

Na susret s papom Franjom osvrnuo se hrvatski reprezentativac Marko Bijač. „Meni je ovo bio prvi susret sa Svetim Ocem, isto tako i Nikši. Nakon kratkog susreta s papa Franjom, zajedničke fotografije, blagoslova, posjetili smo Baziliku svetog Petra“, prenio je njegove riječi Dubrovački vjesnik.