Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo: Ukrajinski narod svakog je dana u mom srcu

Vatikan (IKA)

U pozdravu nakon Angelusa 29. lipnja, papa Franjo je ponovno pozvao na molitvu za mir u Ukrajini.

Osvrnuvši se na cvjetnu izložbu postavljenu u vatikanskoj Via della Conciliazione za svetkovinu sv. Petra i Pavla, papa Franjo je čestitao Rimljanima dan njihovih zaštitnika te istaknuo kako je izložba nadahnuta temom mira. „To nam govori da se ne umorimo od molitve za mir, posebno za ukrajinski narod koji je svakog dana u mom srcu”.

Potom je uputio pozdrav izaslanstvu Ekumenskog carigradskog patrijarhata koje je, kao i svake godine 29. lipnja, sudjelovalo na misnom slavlju na svetkovinu svetih apostola Petra i Pavla u vatikanskoj bazilici. Delegacija će 30. lipnja biti u audijenciji kod Pape, piše Vatican News. „Ponovno pozdravljam izaslanstvo Ekumenskog carigradskog patrijarhata, koje je sudjelovalo na današnjem slavlju i šaljem zagrljaj svom dragom bratu, Njegovoj Svetosti Bartolomeju”.

Tom prigodom pozdravio je hodočasnike, posebno one skupine koje su došle povodom primanja palija nadbiskupa metropolita. Pozdravio je hodočasnike iz Brazila, Hrvatske, Meksika, Nikaragve, Poljske, SAD-a i Italije.