Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo uputio poruku bečkom nadbiskupu Schönbornu

Vatikan (IKA)

Sveti Otac uputio je bečkom nadbiskupu Christophu Schönbornu brzojav zbog napada u Beču, koji je potpisao državni tajnik Svete Stolice Pietro Parolin, priopćio je u utorak 3. studenoga Tiskovni ured Svete Stolice. Također, Papa je na svom Twitter profilu zatražio prestanak nasilja.

U brzojavu se ističe da je papa Franjo duboko pogođen „nasiljem u Beču koje je nedužnim ljudima donijelo smrt i tugu“. Izrazio je svoju duboku sućut  obiteljima žrtava i cijelom austrijskom narodu. Također je izrazio svoju blizinu i molitve za ranjenike i njihov brz oporavak.

Papa je žrtve povjerio Božjem milosrđu te je molio Gospodina za prestanak nasilja i mržnje te okretanje prema promicanju mirnog suživota u društvu.

Na kraju brzojava blagoslovio je sve pogođene tragedijom.

A na svom Twitter profilu Papa je napisao: „Izražavam svoju tugu i zgroženost terorističkim napadom u Beču te se molim za žrtve i njihove obitelji. Dosta nasilja! Zajedno ojačajmo mir i bratstvo. Samo ljubav može utišati mržnju.“

Podsjećamo da se u ponedjeljak 2. studenoga navečer u Beču dogodio teroristički napad u kojem je simpatizer ekstremističke skupine Islamske države (IS) pucao po ljudima u gradskom središtu. U utorak je austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer izvijestio da je ubijeno četvoro ljudi, a ranjeno ih je 22. Gradonačelnik Beča Michael Luewig objavio je da je među ranjenicima troje u kritičnom stanju, prenijela je HINA.

Ključne riječi:
napad papa Franjo terorizam