Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa imenovao privremenog upravitelja Caritasa Internationalis

Vatikan (IKA)

Papa Franjo izdao je u utorak 22. studenoga dekret kojim se dr. Pier Francesco Pinelli imenuje privremenim upraviteljem Caritasa Internationalisa, prenosi Vatican News.

Dekretom su također imenovani dr. Maria Amparo Alonso Escobar i o. Manuel Morujão, SI, kao potpora dr. Pinelliju „za osobnu i duhovnu pratnju zaposlenika“. U dekretu se također navodi da se dosadašnji predsjednik, potpredsjednici, glavni tajnik, rizničar i crkveni pomoćnik „razrješavaju službi“ te da će dosadašnji predsjednik Caritasa Internationalis kardinal Luis Antonio Tagle pomagati dr. Pinelliju u dužnostima koje su mu povjerene.

Caritas Internationalis, kaže Papa u dekretu, njemu osobno pomaže u njegovoj službi među najsiromašnijima i najpotrebitijima, pomaže mu u upravljanju humanitarnim krizama te u širenju milosrđa u svijetu „u svjetlu Evanđelja i nauka Katoličke Crkve“.

Papa Franjo u dekretu također pojašnjava svoju motivaciju za imenovanje privremenoga upravitelja te ističe da je taj korak neophodan za reviziju Caritasovih normi i postupaka te kako bi se izvršile potrebne pripreme za izbore koji će se održati na sljedećoj Općoj skupštini, prenosi Vatican News.