Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa izrazio sućut povodom poplave u Townsvilleu

Vatikan (IKA)

U brzojavu sućuti papa Franjo jamči svoje molitve za sve koje je pogodila poplava u Townsvilleu, u Australiji, u kojoj su poginule dvije osobe, a više stotina ih je evakuirano.

Nakon što je primio vijest o gubitku ljudskih života i materijalnoj šteti prouzročenoj velikim poplavama u Townsvilleu, u Australiji, Sveti Otac izražava iskrenu solidarnost i jamči svoje molitve za sve koje je pogodila ta nesreća, ističe se u brzojavu sućuti koji je državni tajnik kardinal Pietro Parolin poslao uime Svetoga Oca, biskupu u Townsvilleu Timothyju Harrisu. Papa se moli za preminule, za ozdravljenje ranjenih i za važnu obnovu, prenosi Vatican News.

Do poplave u Townsvilleu dolazi jednom u 100 godina. U toj posljednjoj život su izgubile dvije osobe, 650 je osoba evakuirano, a tisuće je kuća poplavljeno. Sada se strahuje i od krokodila i zmija koji se pojavljuju na gradskim ulicama, i na koje upozoravaju mjesne vlasti. Osim toga, oko 11.000 domaćinstava  ostalo je bez električne energije, a 9000 stanovnika treba pomoć. Poplavu su prouzročile snažne kiše koje već danima traju na tom području.

Ključne riječi:
australija Papa poplave