Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa ohrabrio molitelje krunice za oboljele od Covida u Argentini

Buenos Aires/Vatikan (IKA)

Papa Franjo ohrabrio je skupinu sunarodnjaka – pripadnike pokreta “Entretiempo“ iz Argentine, nakon što su mu poslali poruku u kojoj su mu ispričali o svakodnevnoj molitvi krunice za oboljele od Covida-19, prenijela je vijest hrvatska sekcija Vatican Newsa.

Pripadnik pokreta Rodrigo Madero uputio je 27. srpnja Svetome Ocu e-mail u kojemu ga je izvijestio o spontanom nastanku te inicijative nastale kao plod teškoga razdoblja koji proživljava čitav svijet. Saznavši o zajedničkim prijateljima koji su se razboljeli od Covida-19, odlučili su svaku večer zajedno moliti krunicu putem online platformi. Na početku ih je bilo desetak, a sada se na Zoom spaja više od 250 ljudi.

Papin odgovor stigao je odmah idući dan: „Dragi brate, hvala ti na poruci. I velika vam hvala zbog molitve krunice. Vama i svim prijateljima pokreta ‘Entretiempo’ šaljem srdačan pozdrav i blagoslov. Samo tako nastavite!“

Zabrinutost pripadnika pokreta zbog stanja s pandemijom u Argentini ublažila je Papina solidarnost. „Čini mi se kako je to gesta neizmjerne ljubavi, što je izdvojio vrijeme, s obzirom na sve što mora činiti, kako bi iskazao brigu za ovaj dio Crkve u Buenos Airesu“, kazao je Madero za Argentinsku katoličku agenciju.