Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa osudio raketne napade na Irački Kurdistan

Vatikan (IKA)

Papa Franjo izrazio je u srijedu, 17. siječnja solidarnost sa žrtvama raketnog napada na Erbil koji se dogodio u utorak 16. siječnja, te pozvao na molitvu za brojne žrtve ratova koji se trenutno vode u svijetu.

Izražavam svoju blizinu i solidarnost žrtvama, sve odreda civilima, raketnog napada na urbano područje Erbila, glavnoga grada Autonomne regije Irački Kurdistan. Dobri odnosi među susjedima ne grade se sličnim djelima, nego dijalogom i suradnjom. Od svih tražim da izbjegavaju sve korake koji bi mogli dovesti do povećanja napetosti na Bliskom istoku i na drugim ratom pogođenim područjima, rekao je Papa u svom apelu na redovnoj općoj audijenciji srijedom.

U svom pozdravu talijanskim vjernicima Papa je pozvao da se ne zaboravi zemlje koje su u ratu, Ukrajinu, Palestinu, Izrael, stanovnike pojasa Gaze „koji mnogo trpe“. „Molimo za tolike žrtve rata, mnoge žrtve. Rat uvijek donosi uništenje, rat ne sije ljubav, nego mržnju. Rat je istinski poraz čovjeka. Molimo za sve koji pate u ratu“, rekao je Papa.