Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa otputovao iz Slovačke

Bratislava (IKA)

Papa Franjo otputovao je u srijedu 15. rujna u popodnevnim satima iz Slovačke na kraju svoga 34. apostolskog putovanja započetog 12. rujna posjetom Budimpešti u prigodi 52. Međunarodnog euharistijskog kongresa.

Posljednja etapa Papina četverodnevnog pastoralnog pohoda Slovačkoj održanog pod geslom „S Marijom i Josipom na putu koji vodi k Isusu“ bilo je Nacionalno svetište Gospe od Sedam Žalosti u Šaštinu u kojem je slavio velebno euharistijsko slavlje na kojem se okupilo više od 60 000 vjernika.

Nakon misnoga slavlja Papa se odvezao automobilom do zračne luke u Bratislavi gdje ga je dočekala Predsjednica Republike Slovačke Zuzana Čaputová. Nakon privatnog susreta koji je trajao nekoliko minuta Papa je ušao u zrakoplov gdje je previđena tiskovna konferencija tijekom leta za Rim.

Napuštajući Slovačku Papa je uputio poruku putem Twittera: „Zahvalan sam Bogu što mi je omogućio ostvariti ovo apostolsko putovanje. Zahvalan sam svima onima koji su na različite način surađivali, osobito molitvom. Sve vas nosim u srcu“.

Papa Franjo i predsjednica Republike Slovačke Zuzana Čaputová. Foto: Vatican Media