Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Poslušati vapaj iračkog naroda i tražiti rješenja za izazove i probleme

Vatikan (IKA)

Na općoj audijenciji na Trgu svetog Petra u srijedu 30. listopada papa Franjo je molio za mir u Iraku, koji posljednjih tjedana potresaju prosvjedi protiv korupcije i nezaposlenosti. Papa poziva vlasti i međunarodnu zajednicu da, nakon godina rata i nasilja, slijede put dijaloga, javlja Vatican News.

Papa je u mislima s „ljubljenom“ zemljom u kojoj – podsjeća – vladaju prosvjedi protiv korupcije i raširene nezaposlenosti koji su započeli početkom listopada i u kojima je bilo mnogo mrtvih i ranjenih: više od 250 prosvjednika ubijeno je u Bagdadu i u gradovima na jugu zemlje.

„Dok izražavam sućut žrtvama i blizinu njihovim obiteljima i ranjenima, pozivam vlasti da slušaju vapaj stanovništva koje traži dostojanstven i miran život. Pozivam sve Iračane da, uz podršku međunarodne zajednice, krenu putom dijaloga i pomirenja i traže pravedna rješenja na izazove i probleme te zemlje. Molim se da taj izmučeni narod pronađe mir i stabilnost nakon toliko godina rata i nasilja, u kojima je mnogo pretrpio“, rekao je Papa.

Ključne riječi:
apel Irak Papa