Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa pozvao na molitvu za Ukrajinu

Vatikan (IKA)

U svom pozdravu talijanskim vjernicima okupljenim na redovnoj općoj audijenciji srijedom, 19. listopada papa Franjo je pozvao na molitvu za „mučeničku Ukrajinu“.

“Vratimo se u mislima mučeničkoj Ukrajini i molimo za Ukrajinu: molimo za ružne stvari koje se tamo događaju, mučenja, ubojstva, razaranja”, rekao je Papa.

U kratkoj poruci na popularnoj korisničkoj mreži Twitteru od 18. listopada Papa je ukrajinski narod i sve narode koji trpe rat, nasilje i bijedu povjerio Majci Božjoj. “Molimo zajedno s djecom sa svih kontinenata koja danas mole Krunicu za mir u svijetu. Povjerimo Gospinu zagovoru mučenički narod Ukrajine i drugih zemalja u kojima vladaju rat, nasilje i bijeda”, napisao je Papa osvrćući se na inicijativu Zaklade Pomoć Crkvi u nevolji „Milijun djece moli krunicu“.

Inicijative Zaklade Pomoć Crkvi u nevolji Papa se spomenuo i u nedjeljnom Angelusu, 17. listopada: “Sljedeći utorak, 18. listopada, Pomoć Crkvi u nevolji promiče inicijativu „Milijun djece moli krunicu za mir u svijetu“. Hvala svim dječacima i djevojčicama koji u tome sudjeluju! Pridružimo im se u tome i povjerimo zagovoru Majke Božje ukrajinski narod i druge narode koji trpe zbog rata ili svih drugih oblika nasilja i bijede.”

Ključne riječi:
apel papa Franjo Ukrajina