Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: U Božje ime molim zaustavite pokolj u Ukrajini!

Vatikan (IKA)

Bog je Bog mira ne Bog rata, tko podržava nasilje oskvrnjuje njegovo ime, poručio je papa Franjo u svom obraćanju vjernicima nakon molitve Anđeo Gospodnji na Trgu sv. Petra u Vatikanu u nedjelju, 13. ožujka.

Braćo i sestre, upravo smo uputili molitvu Djevici Mariji. Ovoga tjedna grad koji nosi njezino ime, Mariupolj, postao je mučenički grad u zastrašujućem ratu u kojem se razara Ukrajinu. Ne postoje strateški razlozi koji mogu opravdati barbarska ubojstva djece, nevinih i nenaoružanih civila. Treba naprosto prekinuti neprihvatljivu oružanu agresiju prije nego se gradove pretvori u groblja. S bolom u srcu pridružujem svoj glas glasu običnih ljudi koji mole za okončanje rata. U Božje ime, neka se posluša glas onih koji trpe i neka prestanu bombardiranja i napadi! Neka se zbiljski i odlučno krene putem pregovora i neka humanitarni koridori budu učinkoviti i sigurni! U Božje ime molim: zaustavite ovaj pokolj!, pozvao je Sveti Otac.

Papa je još jednom pozvao „na primanje mnogobrojnih izbjeglica, u kojima je prisutan Krist” te je zahvalio “na velikoj mreži solidarnosti koja je stvorena“. „Molim sve vjerničke zajednice da se umnože molitve za mir. Bog je Bog mira ne Bog rata, tko podržava nasilje oskvrnjuje njegovo ime“, istaknuo je Papa. Pozvao je na kraju okupljene da se u tišini pomole za one koji trpe i da Bog u svima pobudi želju za sigurnim i postojanim mirom.

Ključne riječi:
apel MiR papa Franjo rat Ukrajin