Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa upalio svijeću i molio za „mir u ljubljenoj Siriji“

Vatikan (IKA)

Nakon današnje molitve Anđeo Gospodnji Papa se pridružio inicijativi „Pomoć Crkvi u potrebi“ te je upalio svijeću i molio za ostanak kršćana u Siriji i na Bliskom Istoku.

Došašće je vrijeme nade. U ovom trenutku želim biti pronositeljem nade mira za djecu iz Sirije, izmučene ratom koji traje već osam godina, rekao je nakon Angelusa Papa pridruživši se molitvenoj kampanji „Svijeće za mir u Siriji“ koju je pokrenula papinska zaklada „Pomoć Crkvi u potrebi“. Paleći svijeću Papa je rekao kako to čini u zajedništvu s “mnogobrojnom sirijskom djecom i mnogim vjernicima diljem svijeta koji danas pale svoje svijeće”.

„Neka ovaj plamen nade i mnogi plamenovi nade rasprše tmine rata! Molimo i pomozimo kršćanima da ostanu u Siriji i na Bliskom Istoku kao svjedoci milosrđa, oproštenja i pomirenja. Neka plamen nade dopre također do svih onih koji u ovim danima trpe sukobe i napetosti u različitim dijelovima svijeta, onima blizu i onima daleko. Neka im molitva Crkve pomogne da osjete blizinu vjernog Boga i neka dotakne savjest svakog čovjeka da se iskreno i predano zauzima za mir. I neka Bog, Gospodin naš, oprosti onima koji ratuju, onima koji proizvode oružja da unište sebe i neka obrati njihova srca. Molimo za mir u ljubljenoj Siriji“, poručio je Papa.

U kampanju „Svijeće za mir u Siriji“, koja je započela danas na prvu nedjelju Došašća, uključilo se više od 50 tisuća djece različitih religija. Dolaze iz mnogih sirijskih gradova snažno pogođenih ratom. To su Alepp, Damask, Homs, Marmarita, Hassaké, Tartus i Latakia. Djeca su molila i izrađivala crteže. Kroz križeve, golubove i poruke nade, mali Sirijci, koji predstavljaju prvu žrtvu sukoba koji još uvijek pustoši zemljom, uputili su svijetu svoju molbu za mir.

Promidžbeni video inicijative “Svijeće za mir u Siriji”, objavljen na mrežnoj stranici “Pomoć Crkvi u potrebi”, možete pogledati ovdje.

Ključne riječi:
došašće molitva za mir Papa Sirija