Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa uputio pomoć za stradale u poplavama i požarima

Vatikan (IKA)

Papa Franjo uputio je financijsku pomoć za stradale u poplavama u Južnom Sudanu i požarima u Grčkoj, objavio je 4. listopada Tiskovni ured Svete Stolice.

Nakon obilnih kiša i razornih poplava koje su u kolovozu pogodile Južni Sudan, u kojima je više od 12 000 ljudi moralo napustiti svoje domove, više od 6 000 domova je oštećeno ili uništeno i nastala je velika materijalna šteta, papa Franjo je putem Dikasterija za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja odlučio poslati 75 000 američkih dolara kao pomoć stradalom stanovništvu u teško pogođenoj biskupiji Malakal.

Sveti Otac također je odredio da se pošalje prvi iznos od 50 000 eura za pomoć stanovništvu koje je u Grčkoj, također kolovozu, pretrpjelo ozbiljne gubitke zbog požara koji su izbili na otoku Evia, poluotoku Atici i u regiji Peloponeza, uništivši preko 100 000 hektara zemlje, polja i usjeva. Taj je iznos namijenjen za aktivnosti koje na tom području promiče Caritas Hellas.

Poslani prilozi žele izraziti osjećaj duhovne blizine i očinskog ohrabrenja od strane pape Franje prema stradalima i pogođenim područjima, navodi se u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice.