Budi dio naše mreže
Izbornik

Papin molitveni susret sa slovačkim biskupima u marijanskom svetištu u Šaštinu

Šaštin (IKA)

Posljednji dan pastoralnog pohoda papa Franje Slovačkoj bio je u znaku Marije, Majke Božje. U Nacionalnom svetištu Gospe od Sedam Žalosti u Šaštinu gdje se 15. rujna svake godine vjernici okupljaju na tradicionalnom hodočašću u prigodi svetkovine zaštitnice zemlje, Blažene Djevice Marije od Sedam Žalosti, Papa se najprije zajedno sa slovačkim biskupima pomolio Majci Božjoj, a zatim slavio misu na otvorenom.

Papa i biskupi su uputili zaufanu molitvu Gospi Žalosnoj. „Gospo od Sedam Žalosti, okupili smo se ovdje pred tobom kao braća, zahvalni Gospodinu na njegovoj milosrdnoj ljubavi“, molili su Papa i slovački biskupi u svetištu u Šaštinu u molitvi upućenoj Majci Božjoj koja se u tom svetištu časti stoljećima. U molitvi su posebno Gospi povjerili obitelji. Milost u tome smislu je u pozadini prekrasnoga drvenog kipa koji je dala izraditi Angelika Bakičová, supruga grofa Imricha Czobora, u znak zahvalnosti za suprugovo obraćenje.

„Majko Crkve i Tješiteljice žalosnih, tebi se s pouzdanjem obraćamo, u radosti i teškoćama naše službe. Svrni svoj nježni pogled na nas i primi nas u svoj zagrljaj“, molili su zajedno s Papom slovački biskupi. Majci Božjoj su povjerili život i domovinu. „Povjeravamo ti samo naše biskupsko zajedništvo. Izmoli nam milost da svakodnevnom vjernošću živimo riječi kojima nas je tvoj Sin Isus učio i koje sada, u njemu i s njim, upućujemo Bogu našem Ocu“, molili su Papa i biskupi te na kraju zajedno izmolili molitvu Očenaš.

Papa i slovački biskupi u Bazilici Nacionalnog svetišta Gospe od Sedam Žalosti u Šaštinu. Foto: Vatican Media