Budi dio naše mreže
Izbornik

Papina videoporuka o molitvi za mir

Vatikan (IKA)

U videoporuci koju je u srijedu, 22. studenog 2023. objavila Papina svjetska molitvena mreža, papa Franjo potiče vjernike na molitvu za Ukrajinu i Svetu Zemlju, kako bi se sporovi riješili dijalogom i pregovorima, izvijestio je Vatican News.

„Svaki rat je poraz. Ratom se ništa ne rješava. Ništa. Sve se postiže mirom, dijalogom“, rekao je Sveti Otac upravljajući pogled na Ukrajinu i Svetu Zemlju – mjesta za koja su apeli svakodnevni, poput današnjega, upućenoga putem videoporuke. Videoporuku je realizirala Papina svjetska molitvena mreža, koju je Papa sâm zamolio da organizira molitvenu kampanju za mir u svijetu i u Svetoj Zemlji.

„Svi osjećamo bol ratova. Znate da su od kraja Drugoga svjetskog rata ratovi bjesnili u raznim dijelovima svijeta. Kada su daleko možda ih ne osjećamo tako snažno. Dva su rata vrlo blizu i potiču nas da reagiramo: Ukrajina i Sveta Zemlja“, kazao je Papa.

Dva bratska naroda

To što se događa u Svetoj zemlji – rekao je – vrlo je ozbiljno. „Palestinski narod, narod Izraela, imaju pravo na mir, imaju pravo živjeti u miru; dva bratska naroda“, istaknuo je papa Franjo.

Dijalog i pregovori za mir

Papin je zahtjev stoga, ponovno, molitva za mir u Svetoj Zemlji. „Molimo kako bi se sporovi riješili dijalogom i pregovorima, a ne s mnoštvom mrtvih na obje strane. Molim vas, molimo za mir u Svetoj Zemlji“, napomenuo je Sveti Otac.