Budi dio naše mreže
Izbornik

Papini apeli nakon molitve Anđeo Gospodnji

Vatikan (IKA)

Nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju 19. rujna papa Franjo se spomenuo žrtava poplava u Meksiku, molio za nepravedno zatočene i uputio pozdrav sudionicima proslave 175. obljetnice Gospina ukazanja u Svetištu La Salette u Francuskoj.

Prije završnih pozdrava, od kojih je jedan bio upućen Slovacima, koje je nedavno susreo na svom posljednjem apostolskom putovanju, Papa je izrazio blizinu žrtvama snažnih poplava u Meksiku, posebno stradalim bolesnicima u bolnici u Tuli i članovima njihovih obitelji. Molio je i za osobe koje su nepravedno zatočene u stranim zemljama da se mogu brzo vratiti u domovinu.

Na kraju je ponovno spomenuo Blaženu Djevicu Mariju: „Pozdravljam sve one koji su se okupili u Svetištu La Salette u Francuskoj, u spomen na 175. obljetnicu Gospina ukazanja koja se sa suzama u očima ukazala jednom dječaku i jednoj djevojčici. Marijine suze podsjećaju na Isusove suze nad Jeruzalemom i njegovu tjeskobu u Getsemaniju: odraz su Kristove boli zbog naših grijeha i, uvijek aktualan, poziv uzdati se u Božje milosrđe.“