Budi dio naše mreže
Izbornik

Pastoralni pohod Crkvi u Makedoniji metropolita Vukšića

Skoplje (IKA)

Na poziv skopskog biskupa i strumičko-skopskog eparha Kire Stojanova, od 18. do 21. studenog vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić nalazi se u pastoralnom pohodu Crkvi u Republici Sjevernoj Makedoniji.

Riječ je o prvom pohodu mons. Vukšića od preuzimanja službe vrhbosanskog metropolita, Crkvi u Makedoniji i Skopskoj biskupiji koja je sufraganska biskupija „ad instar“ Vrhbosanske metropolije.

Za vrijeme boravka u Sjevernoj Makedoniji mons. Vukšić predvodit će euharistijsko slavlje u katedrali Presvetog Srca Isusova u Skoplju te propovijedati na liturgijskom slavlju u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Strumici za vjernike katolike istočnog obreda.

Nadbiskup Vukšić susrest će se s predsjednikom Republike Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim, kao i s članovima Međureligijskog vijeća arhiepiskopom ohridskim i makedonskim Stefanom i reis-ul-ulemom Shakirom efendijom Fetaijem. Planiran je susret i s veleposlanicom Republike Hrvatske Nives Tiganj kao i posjet Makedonskom Caritasu.