Budi dio naše mreže
Izbornik

Počela misa za bleiburške žrtve i sve žrtve rata i poraća

Sarajevo (IKA)

U sarajevskoj katedrali Presvetog Srca Isusova počela je misa za sve bleiburške žrtve i za sve žrtve rata i poraća koju predvodi predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

U koncelebraciji su nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić, generalni vikar mons. Slađan Ćosić, rektor katedrale mons. Ante Meštrović i drugi svećenici.

Uvodeći u misu, kardinal Puljić uputio je iskreni pozdrav svima nazočnima u katedrali, kao i svima koji s dužnim poštovanjem prate misno slavlje putem TV i radio kanala.

„Uime svih katoličkih biskupa u hrvatskom narodu, a posebno u svoje osobno ime, upućujem iskren pozdrav svima vama zajedno i svakom pojedinom od vas koji ste se uključili u našu zajedničku molitvu za tolike žrtve nasilja. Ujedno upućujem pozdrav biskupu u Klagenfurtu i svim vjernicima njegove biskupije, gdje se nalazi Bleiburško polje. Zbog pandemije koronavirusa koja još uvijek nije potpuno prestala, ove se godine nismo mogli skupiti na Bleiburškom polju, gdje smo se po tradiciji okupljali i molili za njihove duše“, rekao je kardinal Puljić.

Na misi pjeva Katedralni mješoviti zbor „Josip Stadler“ iz Sarajeva.