Budi dio naše mreže
Izbornik

„Podijelimo radost Božića“: Počelo prikupljanje namirnica za stanovništvo Gline

Dubrovnik (IKA)

Humanitarna akcija „Podijelimo radost Božića“ već 15. put u adventu okuplja na Pilama u Dubrovniku volontere i djelatnike Caritasa Dubrovačke biskupije kao i mnoge sugrađane i institucije koji donose pakete s pomoći za potrebite u nekom drugom kraju Hrvatske. Pomoć će ove godine biti upućena stanovništvu u potresom stradaloj Glini.  

U subotu, 18. prosinca već u jutarnjim satima uređen je prostor prihvata paketa koje oni koji su se odazvali akciji dovoze automobilima ili donose u rukama. U radosnom ozračju darivanja napiše se i pokoja čestitka, ponude i radovi nastali u Caritasovoj kreativnoj radionici s volonterima. 

Svi prikupljeni nekvarljivi proizvodi i higijenske potrepštine, kao i neke slatke sitnice kojima se želi obradovati djecu i najstarije, po završetku akcije kamionom će biti upućene prema Glini. Po dolasku na odredište ruku pomoći pružit će im Župa svetog Ivana Nepomuka u Glini sa župnikom Ivicom Mađerom. 

Prvog dana akcije pomoć se donosi do 16 sati, a drugog dana akcije, u nedjelju, 19. prosinca vrijedni volonteri i djelatnici na Pilama će biti od 9 do 13 sati. 

U tijeku je Caritasova akcija „Dodaj u košaricu“ koja se tijekom cijelog došašća ostvaruje u suradnji s trgovačkim lancima i pomoću koje će se pomoći korisnicima Caritasove pomoći na području Dubrovnika i Dubrovačke biskupije.