Budi dio naše mreže
Izbornik

Podjela službe lektorata u konkatedrali Krista Kralja u Beogradu

Beograd (IKA)

Beogradski nadbiskup i metropolit Ladislav Nemet podijelio je drugog dana Vazmene osmine, u ponedjeljak 10. travnja bogoslovu Beogradske nadbiskupije Marku Koprčini u konkatedrali Krista Kralja u Beogradu službu lektorata, prenosi KTA.

Na misnom slavlju su uz nadbiskupa suslavili dekan Beogradskog dekanata fra Ilija Alandžak, župnik vlč. Aleksandar Kovačević i pastoralni suradnik vlč. Aleksandar Ninković. Nadbiskup Nemet u propovijedi je progovorio o temelju kršćanske vjere – svjedočenju Krista uskrsloga te rekao da to svatko od nas može činiti na svoj određeni način. Istaknuo je da laici vjeru mogu svjedočiti u okruženju, u poslu, gdje god da se nalaze, a da postoje i druge mogućnosti kako propovijedati Isusa koje se odnose na svećenike.

Obraćajući se potom Marku, koji je jedini bogoslov Beogradske nadbiskupije, nadbiskup Nemet posvijestio mu je da je služba lektorata koju prima ujedno predstavlja i prvu službu na putu k svećeništvu te da mu ta služba, ne samo omogućava da čita Božju Riječ, nego „svjedoči i živi u skladu s onim što čita“. Nakon propovijedi uslijedio je čin podjele službe lektorata, prenosi KTA.