Budi dio naše mreže
Izbornik

Poljski biskupi proglasili Dan solidarnosti sa žrtvama poplava u Europi

Varšava (IKA)

Poljska biskupska konferencija proglasila je 25. srpnja Danom solidarnosti sa žrtvama razornih poplava diljem Europe, objavio je Vatican News.

Osim Poljske, obilne padaline i poplave pogodile su ovih dana Njemačku, Belgiju, Luksemburg i Nizozemsku te je zabilježeno nešto više od 150 ljudskih žrtava.

Predsjednik Poljske biskupske konferencije nadbiskup Stanisław Gądecki najavio je inicijativu u poruci koja će biti pročitana u crkvama u Poljskoj u nedjelju 18. srpnja. Istaknuo je kako posljednjih dana svjedočimo mnogim ljudskim dramama uzrokovanim silovitim olujama i poplavama kako u Poljskoj, tako i u Njemačkoj, Belgiji i Nizozemskoj. Mnoge obitelji ostale su bez imovine, a mediji izvještavaju o smrtnim slučajevima i nestalima, posebno u Njemačkoj.

Nadbiskup Gądecki naglasio je kako Crkva u Poljskoj želi izraziti blizinu žrtvama molitvom i pokorom. „Molimo Gospodina da udijeli nadu onima koji pate te za duh solidarnosti, brige i suodgovornosti svih ljudi dobre volje koji mogu pomoći“, poručio je predsjednik Poljske BK, uz molbu da se u nedjelju 25. srpnja za vrijeme misa posebno moli za žrtve te prikupljaju sredstva koja će podijeliti poljski Caritas.

Ključne riječi:
europa Poljska poplave solidarnost