Budi dio naše mreže
Izbornik

Poruka podrške i blizine kardinala Puljića papi Franji

Sarajevo (IKA/KTA)

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je 8. srpnja riječi podrške papi Franji koji se oporavlja nakon operativnog zahvata u rimskoj bolnici "Gemelli", izvijestio je Ured za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije.

Poruku kardinala Puljića u cijelosti glasi:

Vaša svetosti,

S velikim zanimanjem i pozornošću putem sredstava društvenih komunikacija pratim informacije o Vašem oporavku nakon operativnog zahvata. Uzdajući se u Božju providnost i stručnost medicinskog osoblja, koje za Vas brine, nadam se da ćete se čim prije oporaviti i vratiti svojim obvezama upravljanja Katoličkom Crkvom.

U ovim trenucima želim Vam prenijeti pozdrave i molitve, ne samo u svoje, nego i u ime svih katolika u BiH, njihovih biskupa i svećenika, redovnika i redovnica, a – vjerujem – i svih drugih stanovnika Bosne i Hercegovine, koji su u lipnju 2015. i sami doživjeli Vašu prisutnost u Sarajevu te u Vama prepoznali iskrenog prijatelja. Često ste nas pozivali na molitvu za Vas, a u ovim izazovnim vremenima vjerujem da iz nje crpite snagu.

Ujedinjeni u molitvi s cijelom Crkvom i sa željom za skorim oporavkom iskreno Vas pozdravljam.

Vinko kard. Puljić,

nadbiskup metropolit vrhbosanski

predsjednik BK BiH