Budi dio naše mreže
Izbornik

Posljednji ispraćaj biskupa Mile Bogovića u utorak u 11 sati u Gospiću

Gospić (IKA)

Biskupski ordinarijat u Gospiću u nedjelju 20. prosinca priopćio je da će se sprovodni obred s ukopom i misa zadušnica za blagopokojnog gospićko-senjskog biskupa u miru mons. dr. Milu Bogovića služiti u utorak 22. prosinca u gospićkoj katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije s početkom u 11 sati. Vjernici će na posljednjem ispraćaju biskupa Mile Bogovića moći sudjelovati putem izravnog prijenosa na Facebook stranici Gospićko-senjske biskupije i na Laudato TV.

Poštujući aktualne epidemiološke mjere u vezi sa sprječavanjem širenja zaraze koronavirusa misa i obred ukopa bit će u užem krugu crkvenih velikodostojnika i uže rodbine blagopokojnog biskupa.

Stoga ovaj Biskupski ordinarijat, poštujući upute mjerodavnih institucija i službi, poziva sve vjernike da ne dolaze u katedralu na misu i ukop biskupa mons. Mile Bogovića, nego će vjernici moći sudjelovati putem izravnog prijenosa na Facebook stranici Gospićko-senjske biskupije i na Laudato TV.

Blagopokojni biskup Mile proživio je bogati svećenički život koji je bio ispunjen zauzetim pastoralnim djelovanjem, proučavanjem i spašavanjem povijesti, predavanjem na fakultetima i odgovornim službama u Riječko-senjskoj nadbiskupiji. Njegovim zauzimanjem 2000. godine uspostavljena je naša Gospićko-senjska biskupija kojoj je upravo biskup Mile bio prvi dijecezanski biskup. Rado je bio u društvu biskupa, svećenika, svećeničkih kandidata, ali i svakog malog čovjeka.

Svjesni smo da bi mnogi vjernici i svećenici htjeli sudjelovati na sprovodnoj misi i ukopu našeg prvog biskupa, ali naša odgovornost u ovim teškim vremenima mora se pokazati kao znak kršćanske zrelosti i brige za očuvanjem tuđeg i vlastitog zdravlja.

Neka Gospodin nagradi biskupa Milu vječnim životom u svome Kraljevstvu. Počivao u miru Božjem!”, stoji u priopćenju Biskupskog ordinarijata u Gospiću u nedjelju 20. prosinca.