Budi dio naše mreže
Izbornik

Požeška biskupija na početku nove školske godine uputila pomoć obiteljima s brojnom djecom

Požega (IKA)

Požeška biskupija priopćila je 12. rujna 2023. da je, kao i ranijih godina, na početku nove školske godine uputila novčanu pomoć obiteljima s brojnom djecom.

Biskupija vodi popis određenog broja obitelji s petero i više djece, koji se trajno popunjava na temelju krštenja koje biskup Škvorčević slavi u pojedinim župama.

Caritas Požeške biskupije je u suradnji sa župnicima i Caritasovim volonterima u župama provjerio stanje obitelji te je ovisno o broju školske djece donio odluku o visini novčane potpore koja im se dodjeljuje.

Ukupno 163 obitelji s područja Požeške biskupije primilo je na bankovni račun određeni novčani iznos. Uz taj oblik pomoći obiteljima s brojnom djecom olakšat će se započeta školska i nova akademska godina i stipendijama Zaklade Požeške biskupije za pomoć učenicima i studentima za koje je biskup Škvorčević otvorio natječaj na blagdan sv. Lovre, koji traje do 30. rujna 2023., a rezultati će biti obznanjeni uoči svetkovine sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške katedrale.