Budi dio naše mreže
Izbornik

Poziv biskupa Rogića na post, molitvu i djelo milosrdne ljubavi

Šibenik (IKA)

Šibenski biskup uputio je poziv na obilježavanje Dana molitve, posta i djela milosrdne ljubavi kako bi se prebrodila pandemija izazvana koronavirusom.

„Pozivam sve svećenike, redovnike, redovnice i vjernike da u Šibenskoj biskupiji 14. svibnja, na blagdan sv. Matije apostola, bude Dan molitve, posta i djela milosrdne ljubavi. Zasigurno se svi možemo uključiti u molitvu krunice. Post i djelo milosrdne ljubavi neka svaki učini po svojoj savjesti i mogućnostima. Što god dobra učinili neka bude iz ljubavi prema Bogu. Naime, Papinsko vijeće za međureligijski dijalog poziva vjernike svih religija i sve ljude dobre volje da se u četvrtak, 14. svibnja na duhovni način pridruže Danu molitve, posta i djela ljubavi kako bi zamolili s Neba pomoć čovječanstvu da prebrodi pandemiju izazvanu koronavirusom.

Inicijativu je pokrenuo papa Franjo 3. svibnja, nakon molitve Kraljice neba, pozvavši čitavo čovječanstvo, da se u poniznosti pred Bogom, vine molitveni vapaj cijelog čovječanstva da se skrate dani teških iskušenja i pronađe lijek za pandemiju virusa, te da se nađe najbolji put za izlazak iz ove krize na svim područjima ljudskog života u cijelom svijetu. Svećenici neka u misama mole i na ovu nakanu“, napisao je u pozivu biskup Rogić.