Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljena nova verzija Click To Pray i mrežna stranica molitve za Sinodu

Vatikan (IKA)

U Tiskovnom uredu Svete Stolice u utorak 19. listopada predstavljena je nova verzija službene platforme Papine Svjetske molitvene mreže Click To Pray i mrežna stranica molitve za Sinodu, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Novu platformu i mrežnu stranicu predstavili su o. Frédéric Fornos, SI, međunarodni ravnatelj Svjetske mreže Papine molitve, zatim tajnik Dikasterija za komunikaciju Svete Stolice mons. Lucio Ruiz, međunarodna koordinatorica projekta Click To Pray i regionalna koordinatorica projekta Click To Pray u Argentini i Urugvaju Bettina Raed, project manager Juan Ignacio Castellaro i voditeljica za komunikacije Međunarodne unije vrhovnih poglavara i poglavarica (UISG) Patrizia Morgante. Na predstavljanju su bili nazočni generalni tajnik Generalnog tajništva Biskupske sinode kardinal Mario Grech i communication manager generalnog tajništva Biskupske sinode Thierry Bonaventura.

Click To Pray, pokrenuta 2016. godine, Papina je molitvena platforma koja nudi sadržaj na sedam jezika: španjolskom, engleskom, talijanskom, francuskom, portugalskom, njemačkom i tradicionalnom kineskom, te uključuje Papin osobni profil u koji su uključene njegove nakane i molitve za Crkvu. Nova verzija, Click To Pray 2.0, pruža niz prijedloga za svakodnevnu molitvu s Papom. Click To Pray ima više od 2,5 milijuna korisnika diljem svijeta i obuhvaća mrežnu stranicu, aplikaciju, društvenu mrežu i Newsletter. Svake godine više od 300 000 korisnika moli zajedno s papom Franjom na njegove molitvene nakane.

Zajedno s Generalnim tajništvom Biskupske sinode i Međunarodne unija vrhovnih poglavara i poglavarica Papina svjetska molitvena mreža predstavila je i mrežnu stranicu http://www.prayforthesynod.va/ koja, kako je rečeno na predstavljanju, predstavlja „kontemplativni virtualni prostor“ gdje će svaki vjernik i Božji narod u cjelini moći dijeliti svoje molitvu za sinodalnu Crkvu. Click to Pray će poduprijeti duhovni put Sinode i drugim prijedlozima, primjerice molitvom za mjesnu Crkvu s molitvenim nakanama biskupskih konferencija koje te žele.

Aplikacija „Click To Pray“ može se preuzeti operativnim sustavima Android i iOS. Poslanje Papine Svjetske molitvene mreže je moliti zajedno s Crkvom. Osnovana je godine 1844. kao Apostolat molitve koji je prisutan u 98 zemalja i u njemu sudjeluje više od 35 milijuna katolika.