Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavnici Udruge „Obitelji tri plus“ kod nadbiskupa Vukšića

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić primio je u utorak,14. svibnja, dan uoči Međunarodnog dana obitelji, predsjednika Udruge građana „Obitelji tri plus“ Mustafu Vlahovljaka, izvijestila je Nedjelja.

Sastanku u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu nazočili su još povjerenik za pastoral braka i obitelji Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Ante Vrhovac i član Udruge Danijel Stanić.

Cilj radnoga sastanka bilo je predstaviti strukturu i upoznati nadbiskupa Vukšića s aktivnostima te udruge građana koja je prije tri godine osnovana u Sarajevu. Mons. Vukšić je u razgovoru više puta izrazio podršku Udruzi zbog pronatalitetnih mjera koje su posredovanjem Udruge već donesene, a i one čija je realizacija u planu.

Aktivnosti predsjednika i članova Udruge nadilaze lokalnu razinu te je osim u Sarajevu do danas ostvarena sustavna podrška obiteljima s troje i više djece i u drugim kantonima u BiH. „Svjedoci smo da nedostaje sustavna pronatalitetna politika, a i postojeći poticaji majkama rodiljama nisu ujednačeni na svim razinama i u svim krajevima BiH. Nadamo se da će vlasti što prije donijeti mjere kojima će to uskoro biti izmijenjeno“, izjavio je Vlahovljak.

Udruzi „Obitelji tri plus“ u kontekstu rješavanja demografskih pitanja i pronatalitetne politike sastankom je pružena konkretna podrška te krajevne Crkve u Bosni i Hercegovini te bi se u budućnosti mogle realizirati određene aktivnosti i u suradnji s nadbiskupijskim Uredom za brak i obitelj.

Podsjećamo, prije nekoliko dana biskupe BK BiH u audijenciju je primio papa Franjo. Tom prilikom je s biskupima, na čelu s mons. Vukšićem, razgovarao i o prosječnoj starosti vjernika katolika te drugih građana Bosne i Hercegovine te odlasku mladih iz njihove domovine.